Kroketi od ostataka krumpira punjeni slaninom

Ako vam ostane pire krumpira možete ga iskoristiti za ukusne krokete s mrvicama koji mogu biti punjeni slaninom i sirom ili po želji.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g ohlađenog pirea
- 1 jaje, lagano istučeno
- 200 g slanine
- 400 g cheddar sira (ili neke druge vrste)
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 150 g krušnih mrvica
- ulje
Priprema
- Stavite pire krumpir u veliku posudu. Ako koristite pire iz hladnjaka, ostavite ga na sobnoj temperaturi barem 30 minuta i dodajte jaja, slaninu, sir i sjeckani peršin.
- Sve dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Na ruke istresite krušne mrvice pa oblikujte kuglice, krokete ili neki drugi željeni oblik ili uvaljajte valjuške u mrvice. Formirane krokete ostavite da stoje 15-ak minuta na tanjuru ili papiru.
- Na vatri dobro zagrijte ulje pa pržite krokete dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite i stavite na papirnati ručnik da se uspije višak ulja. Poslužite toplo, kao prilog ili obrok, s umakom po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZapečeni krumpir s lukom, sirom i slaninom1:10h12345
-
Jela od mesaKrumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa45 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaPiletina sa slaninom punjena sirom45 min12345
-
Jela od mesaJota1:50h12345
Popularni recepti
-
DesertiSendvič sladoled10 min12345
-
Jela od mesaŠpageti od tikvica s piletinom25 min12345
-
VarivaJuneći gulaš s mahunama1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaMuffini od kvinoje za doručak40 min12345
-
DesertiDunavski valovi1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaPuding od kvinoje25 min12345