Piletina sa slaninom punjena sirom

Piletina sa slaninom punjena sirom

Piletina sa slaninom punjena sirom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 15.532
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kraljevski obrok za jednu osobu.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 mala krumpira izrezana na četvrtine
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • 1 pileća prsa bez kože
  • 1 kriška švicarskog sira
  • 2 kriške slanine

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C. Krumpir pospite s 2 žličice ulja, soli i paprom po želji. Pecite 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Smanjite temperaturu na 200°C.

Izrežite džep po dužini kroz sredinu piletine. Gurnite sir u procjep. Zamotajte špek oko piletine. Učvrstite s čačkalicama. Pospite soli i paprom po želji.

Zagrijte preostalu žličicu ulja u tavi preko srednje visoke temperature. Pržite piletinu 1 do 2 minute sa svake strane ili dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte piletinu u krumpir i pecite 10 minuta.

Poslužite uz salatu po izboru.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti