Piletina sa slaninom punjena sirom
Kraljevski obrok za jednu osobu.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 mala krumpira izrezana na četvrtine
- 3 žličice maslinovog ulja
- 1 pileća prsa bez kože
- 1 kriška švicarskog sira
- 2 kriške slanine
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C. Krumpir pospite s 2 žličice ulja, soli i paprom po želji. Pecite 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Smanjite temperaturu na 200°C.
Izrežite džep po dužini kroz sredinu piletine. Gurnite sir u procjep. Zamotajte špek oko piletine. Učvrstite s čačkalicama. Pospite soli i paprom po želji.
Zagrijte preostalu žličicu ulja u tavi preko srednje visoke temperature. Pržite piletinu 1 do 2 minute sa svake strane ili dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte piletinu u krumpir i pecite 10 minuta.
Poslužite uz salatu po izboru.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaSlatki krumpir punjen piletinom2 h12345
-
Jela od mesaKroketi od ostataka krumpira punjeni slaninom15 min12345
-
Jela od mesaU istom loncu: Piletina s rižom i brokulom30 min12345
-
Jela od mesa
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti