Pileći ražnjići s tikvicama i gljivama
Meso i povrće je marinirano u marinadi od đumbira i meda.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g pilećih prsa, nasjeckanih na kockice
- 2 tikvice, nasjeckane na kriške
- 1 glavica luka, nasjeckana na kriške
- 250g šampinjona
- 1/2 šalice soja umaka
- 2 žlice suncokretovog ulja
- sok od 1 limete
- 1 žlica rižinog octa
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žličica đumbira
- 1 žličica senfa
- 1 žlica meda
- 1/2 žličice soli
Priprema
U zdjeli pomiješajte soja umak, ulje, sok od limete, rižin ocat, češnjak, đumbir, senf i med. Piletinu, luk i tikvice stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dodajte umak, zatvorite vrećicu, istisnite zrak i pustite da stoji 6 do 8 sati u hladnjaku.
Poslažite na štapiće za ražnjiće sve sastojke, redoslijedom koji želite. Pecite na vrućem roštilju ili gril tavi oko 4 minute sa svake strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPunjene grill tikvice45 min12345
-
Jela od mesaZapečena pileća prsa sa češnjakom i bosiljkom45 min12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
-
Jela od mesaRižoto s piletinom i tikvicom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti