Pileći ražnjići u marinadi od meda

Pileći ražnjići u marinadi od meda

Pileći ražnjići u marinadi od meda
  • Objavljeno: Utorak, 30.07.2019.
  • Broj pregleda: 6.408
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Što vam je slađe: pileći ražnjići ili med? Ili možda kombinacija?!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 60 ml biljnog ulja
  • 80 ml meda
  • 80 ml umaka od soje
  • ½ g crnog papra, mljevenog
  • 8 polovica pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 kom crvenog luka, narezanog na komade za ražnjiće
  • 2 crvene paprike, narezane na komade za ražnjiće

Priprema:

  1. U veliku zdjeli zajedno pomiješajte ulje, med, umak od soje i papar. Prije dodavanja piletine, stavite malu količinu marinade sa strane, jer će vam trebati za premazivanje ražnjića pri pečenju. Zatim u zdjelu dodajte piletinu, češnjak, luk i papriku te marinirajte u hladnjaku na najmanje 2 sata (što više to bolje).>
  2. Zagrijte roštilj na visoku toplinu.
  3. Ocijedite marinadu s piletine i povrća te ju zatim odbacite. Nabodite piletinu i povrće naizmjence na štapiće.
  4. Lagano nauljite rešetke roštilja. Stavite ražnjiće na rešetke. Pecite na 12 do 15 minuta, taman dok se sokovi ne iscijede. Često okrećite i premazujte s rezerviranom marinadom.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti