Pljeskavice od špinata i puretine

Špinat je jako dobar izvor folne kiseline.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g mljevenog purećeg mesa
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2 bjelanjka
- 300g nasjeckanog špinata
- 1 šalica usitnjenog feta sira
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice papra
- prstohvat soli
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema
Stavite sve sastojke, osim ulja, u zdjelu i dobro promiješajte. Rukama oblikujte pljeskavice. Zagrijte ulje u tavi i pecite pljeskavice 3 do 4 minute sa svake strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata, puretine i feta sira40 min12345
-
Jela od mesaTortilje s lješnjacima, puretinom i špinatom25 min12345
-
Jela od mesaPureći kotleti punjeni špinatom45 min12345
-
Jela od mesaPureća pljeskavica s fetom i maslinama30 min12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345