Rižoto od prokulica i slanine
    Savršen način da konzumirate prokulice!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 25 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 2 žlice ulja
 - 1 nasjeckana glavica luka
 - 1 šalica arborio riže
 - 1/3 šalice bijelog vina
 - 3 šalice povrtnog temeljca
 - 1/2 šalice parmezana
 - 2 žlice maslaca
 - 8 nasjeckanih kriški slanine
 - 4 šalice nasjeckanih prokulica
 
Priprema
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte rižu i nastavite dinstati 1 do 2 minute. Dodajte vino i promiješajte. Dodajte temeljac, ali samo onoliko koliko je potrebno da prekrijete rižu.
Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući, dok riža ne apsorbira temeljac. Ponavljajte ovaj proces dok ne iskoristite sav temeljac. Dodajte parmezan i maslac. U drugu tavu pržite slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte prokulice i nastavite dinstati 8 do 10 minuta. Poslužite uz rižu.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od mesaJednostavan rižoto sa slaninom i graškom40 min12345
 - 
                Jela od mesaRižoto s piletinom i tikvicom45 min12345
 - 
                Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
 - 
                Jela od mesaKremasta riža s kokosom, piletinom i đumbirom40 min12345
 - 
                Jela od mesaZapečena riža s brokulom i piletinom1 h12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345