Tikvice punjene piletinom

Tikvice punjene piletinom

Tikvice punjene piletinom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.04.2020.
  • Broj pregleda: 8.680
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Volimo tikvice jer ih je moguće pripremiti na bezbroj ukusnih načina. Danas vam donosimo recept za punjene tikvice koje će oduševiti svakog gurmana.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 tikvice srednje veličine
  • 500g pilećeg mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 25 gr krušnih mrvica
  • prsothvat soli
  • svježe mljeveni papar po ukusu
  • 30 gr ribanog sira

Priprema tikvica punjenih piletinom

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Prerežite tikvice popola i izdubite ih.
  2. U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite luk i meso oko 10 minuta. Uklonite s vatre, dodajte jaje, koncentrat rajčice, krušne mrvice, sol i papar.
  3. Napunite tikvice smjesom od mljevenog mesa, stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta. Izvadite, pospite ribanim sirom i pecite dok se sir ne otopi, oko 10 minuta.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti