Zapečena tjestenina s puretinom i tikvicama

Zapečena tjestenina s puretinom i tikvicama

Zapečena tjestenina s puretinom i tikvicama
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.10.2013.
  • Broj pregleda: 3.153
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočna i mekana tjestenina.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400g tjestenine
  • 500g purećeg mljevenog mesa
  • 500g nasjeckanih tikvica
  • 500ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Tjesteninu kuhajte 3 do 4 minute kraće, u odnosu na vrijeme kuhanja na pakiranju.

Zagrijte pećnicu na 180°C. 

Zagrijte ulje u velikoj tavi. Luk dinstajte dok ne omekani, dodajte meso i dinstajte dok ne izgubi ružičastu boju. Dodajte tikvice, dobro promiješajte i kuhajte 3 do 4 minute.

Pomiješajte meso i tjesteninu, posolite i popaprite po želji. Tjesteninu ravnomjerno rasporedite na namašćeni lim za pečenje.

Umutite jaja i kiselo vrhnje. Smjesu prelijte preko tjestenine i pecite u pećnici 10 do 15 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti