Tikvice punjene mljevenim mesom i sirom

Tikvice punjene mljevenim mesom i sirom

Tikvice punjene mljevenim mesom i sirom
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.08.2017.
  • Broj pregleda: 10.855
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako volite lazanje, zavoljet ćete i ovu ukusnu kombinaciju s tikvicama!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 velike tikvice prepolovljene po duljini
  • 1/2 nasjeckanog luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 220 g mljevenog mesa
  • 1 staklenka umaka od rajčice
  • papar
  • 1 šalica ricotte
  • sol
  • 1 šalica mozzarelle
  • nasjeckani svježi peršin

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Izdubite tikvice.

Dinstajte luk na ulju oko 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte još 1 minutu. Dodajte mljeveno meso i kuhajte oko 6 minuta. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte još 5 minuta.

Stavite ricottu u svaku tikvicu i začinite solju i paprom. Prelijte umakom s mljevenim mesom i pospite mozzarellu.

Pecite tikvice oko 15 minuta. Ukrasite peršinom i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti