Linguini s pečenim rajčicama i chilli lignjama
    Uživajte u ovom laganom i bogatom obroku!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 35 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 500 g linguina
 - svježi peršin
 
Za pečene rajčice
- 400 g cherry rajčica
 - 1 nasjeckana glavica luka
 - 4 češnja češnjaka
 - 2 grančice svježeg timijana
 - sol
 - papar
 - maslinovo ulje
 
Za chilli lignje
- 500 g lignji
 - maslinovo ulje
 - 1 nasjeckani češanj češnjaka
 - 1 do 2 chilli papričice
 - sok od 1/2 limuna
 - sol
 
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Sve sastojke za pečene rajčice stavite na lim za pečenje i pecite 20 do 30 minuta, dok rajčice ne omekšaju.
Zagrijte maslinovo ulje za prženje lignji. Stavite u ulje češnjak i lignje i pržite 1 do 2 minute. Dobro ih ocijedite, začinite solju, paprom, papričicama i prelijte limunovim sokom.
Dodajte pečene rajčice u lignje i dobro promiješajte. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, pomiješajte s rajčicama i lignjama, pospite peršinom i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
 - 
                Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
 - 
                Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
 - 
                Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
 - 
                Jela od ribeŠpagete sa srdelama20 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345