Linguini s pečenim rajčicama i chilli lignjama

Uživajte u ovom laganom i bogatom obroku!
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g linguina
- svježi peršin
Za pečene rajčice
- 400 g cherry rajčica
- 1 nasjeckana glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- 2 grančice svježeg timijana
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Za chilli lignje
- 500 g lignji
- maslinovo ulje
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1 do 2 chilli papričice
- sok od 1/2 limuna
- sol
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Sve sastojke za pečene rajčice stavite na lim za pečenje i pecite 20 do 30 minuta, dok rajčice ne omekšaju.
Zagrijte maslinovo ulje za prženje lignji. Stavite u ulje češnjak i lignje i pržite 1 do 2 minute. Dobro ih ocijedite, začinite solju, paprom, papričicama i prelijte limunovim sokom.
Dodajte pečene rajčice u lignje i dobro promiješajte. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, pomiješajte s rajčicama i lignjama, pospite peršinom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
-
Jela od ribeŠpagete sa srdelama20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345