Losos s bademima u umaku od meda

Losos s bademima u umaku od meda

Losos s bademima u umaku od meda
  • Objavljeno: Srijeda, 20.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bademi su dobar izvor magnezija i riboflavina.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 fileta lososa
  • 3/4 šalice tostiranih i nasjeckanih badema
  • 1/4 šalice sezama
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice soja umaka
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu

Priprema

Pomiješajte med, soja umak i češnjak. Posolite i popaprite po želji. Pustite da stoji sa strane.

Pomiješajte bademe i sezam i stavite na tanjur. Gornji dio svakog fileta premažite 1 žlicom maslinovog ulja, potom ih pritisnite u smjesu od badema i sezama, posolite i popaprite.

Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi. Pecite filete lososa oko 5 minuta sa svake strane. Uklonite s vatre i poslužite uz umak od meda.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti