Pizza s tunom i mozzarellom

Pizza s tunom i mozzarellom

Pizza s tunom i mozzarellom
  • Objavljeno: Petak, 13.03.2020.
  • Broj pregleda: 693
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna pizza savršeno hrskave korice sa sočnim nadjevom od tune i mozzarelle.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Za tijesto: 

  • 180 ml tople vode
  • žlica suhog kvasca
  • 1.5 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica šećera
  • 500 gr višenamjenskog brašna
  • 0.5 žličica soli
  • 200 ml vruće vode za zagrijati posudu 

Za nadjev: 

  • 2 male konzerve tune (cca 160 gr)
  • vrećica light majoneze
  • 50 gr parmezana
  • 2 žlice limunovog soka
  • sol
  • papar
  • 150 gr mozzarelle
  • 1 jaje 

Priprema pizze s tunom i mozzarellom

Priprema tijesta za pizzu:

1. Ulijte vruću vodu u dublju posudu i pričekajte nekoliko minuta kako bi posuda poprimila temperaturu vode.

2. Uključite pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva.

3. Za to vrijeme izlijte vruću vodu iz posude i osušite posudu papirnatim ručnikom. Zatim u posudu ulijte toplu vodu i dodajte suhi kvasac. Lagano promiješajte i ostavite da odstoji barem 3 minute.

4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i šećer.

5. Mješavini vode i kvasca dodajte maslinovo ulje i promiješajte. Dodajte mješavinu brašna, soli i šećera te dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu za tijesto.

6. Na čistu površinu posipajte malo brašna, a zatim na nju stavite smjesu te rukama umijesite. Od dobivenog tijesta formirajte kuglu, stavite u posudu i pokrijte krpom. Ostavite na toplom mjestu i pričekajte 5 minuta dok se tijesto digne.

7. Kada je tijesto spremno, izvaljajte ga te lagano pritisnite dlanovima pazeći pritom da ne pritišćete rubove.

8. Premjestite tijesto u lim koji ste prethodno nauljili ili stavili papir za pečenje.

Priprema nadjeva za pizzu:

1.U posudi pomiješajte majonezu, sok od limuna, sol i papar dok se sastojci sjedine. Dodajte tunu i parmezan te dobro promiješajte. Mješavinu ostavite sa strane.

2. Umutite jaje s malo vode u manjoj posudi i pomoću kista premažite rubove tijesta.

3. Na tijesto ravnomjerno rasporedite polovicu pripremljenog nadjeva, pritom ostavite nekoliko centimetara ruba bez nadjeva.

4. Zatim dodajte mozzarellu i ribani parmezan te ostatak nadjeva.

5. Na kraju sve lagano prelijte maslinovim uljem.

6. Pecite oko 10 minuta, odnosno dok rub pizze ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti