Bogato začinjena tjestenina s orasima

Orasi su odličan izvor omega 3 masnih kiselina.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 4 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1 šalica nasjeckanih oraha
- 1/2 žličice crvene paprike
- 350g tjestenine
- 1/2 šalice nasjeckanog peršina
- 1/2 šalice parmezana
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite da stoji sa strane. Jednu šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina ostavite da stoji sa strane.
Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte češnjak. Dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte krušne mrvice, orahe i crvenu papriku. Kuhajte, povremeno miješajući, 3 do 4 minute. Uklonite s vatre, dodajte vodu u kojoj se tjestenina skuhala i dobro promiješajte. Vratite na vatru, dodajte vodu i kuhajte još 2 do 3 minute.
Dodajte peršin i parmezan, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s orasima i brokulom15 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s orasima25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s umakom od bundeve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345