Tjestenina s bolognese umakom od bundeve

Tjestenina s bolognese umakom od bundeve

Tjestenina s bolognese umakom od bundeve
  • Objavljeno: Utorak, 29.10.2019.
  • Broj pregleda: 838
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Začinjen bolognese umak od bundeve savršen je jesenski ručak koji je gotov u manje od pola sata.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 100 g luka
  • 250 g Hokkaido bundeve
  • 300 g šampinjona
  • Čili
  • 4 jušne žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar, šećer, peršin
  • 400 g umaka od rajčice
  • 300 g tjestenine
  • 30 g parmezana
  • 20 g sjemenki od bundeve
  • 1 čajna žlica naribane limunove korice

Priprema

  1. Luk, bundevu i šampinjone operite i narežite na sitne komadiće.
  2. Ugrijte maslinovo ulje i prepržite povrće oko 10 minuta.
  3. Dodajte sol, papar, šećera i čilija.
  4. Dodajte umak od rajčice.
  5. Umak pirjajte do oko 15 minuta.
  6. Skuhajte tjesteninu.
  7. Umak začinite dodatno prema želji.
  8. Pomiješajte naribani sir, sjemenke od bundeve, peršin i koricu od limuna te servirajte s umakom i tjesteninom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti