Neodoljiva tjestenina s brokulom i svježim sirom

Tjestenina je uvijek izvrstan odabir ako ste u potrazi za brzim i ukusnim jelom. A zbog laganog umaka na bazi svježeg sira, ovo jelo je i zdravo.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g mrkve
- 750 g brokule
- 1 glavica luka
- 1 jušne žlice ulja
- 200 g tjestenine po izboru
- 1 l jušnog temeljca ili pola kokice za juhu
- Papar
- Sol
- Šećer
- 75 g kuhane šunke
- 1 jušna žlica svježeg nasjeckanog vlasca
- 150 g svježeg sira
- 1 čajna žlica brašna
Priprema:
- Operite i očistite mrkvu i narežite na tanke kolutiće.
- Operite i odvojite brokulu na male dijelove.
- Nasjeckajte svježi vlasac.
- U jednom loncu na ulju prepržite mrkvu i luk.
- Dodajte tjesteninu i jušni temeljac. Začinite s paprom, soli i kuhajte 12 minuta.
- Narežite šunku, tjestenini dodajte svježi sir, brašno pomiješajte glatko s vodom i dodajte u tjesteninu.
- Na kraju prilikom serviranja na vrh tjestenine dodajte kuhanu šunku i vlasac.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345