Tjestenina s Alfredo umakom

Alfredo umak je iznimno popularan i jednostavan za pripremu. Vrijeme je da ga napravite ako još niste.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50 g maslaca
- 220 ml vrhnja za kuhanje
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice ribanog parmezana
- svježe sjeckani peršin
- tjestenina po izboru
- sol
- papar
Priprema tjestenine s Alfredo umakom
1. Skuhajte tjesteninu al dente.
2. U loncu srednje veličine rastopite maslac. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
3. Zatim dodajte protisnuti režanj češnjaka i parmezan te brzo miješajte.
4. Smanjite vatru, na umak dodajte tjesteninu, sol, papar i peršin te sve dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i povrća uz roštilj20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i feta sira na grčki način10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345