Tjestenina s artičokama i piletinom

Tjestenina s artičokama i piletinom

Tjestenina s artičokama i piletinom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Artičoke su jako dobar izvor vitamina C, K, folne kiseline i mangana.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3/4 šalice nasjeckanih rajčica
  • 450g nasjeckanih pilećih prsa
  • 400g nasjeckanih artičoka
  • 1 šalica nasjeckanih šparoga
  • 1.5 šalica pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 340g tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/3 šalice nasjeckanog bosiljka
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina
  • 225g nasjeckane mozzarelle
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i pecite dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Piletinu izvadite iz tave i dodajte artičoke i šparoge. Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte temeljac, vino i rajčice. Kuhajte dok ne proključa, oko 8 minuta.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte u tavu sa šparogama. Dodajte preostale sastojke, posolite i popaprite po želji, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti