Tjestenina s brašnom crnog kima

Nema potrebe govoriti da ova tjestenina nije svakidašnja tjestenina, jer s nama je svaki recept malo drugačiji. Tamarina zdrava tjestenina oduševit će svakoga pa čak i najskeptičnije nepce.
Izvor slike: Tamara Ivančić - Ave Dulcis
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g glatkog brašna
- 3 žlice Letifico brašno crnog kima (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
- 2 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¼ žlice soli
- 1-2 žlice vode ukoliko treba za umijesiti tijesto
Priprema
- U posudu usuti brašno, dodati sol i Letifico brašno crnog kima, napraviti udubinu pa dodati umućena jaja i ulje.
- Postepeno u jaja dodajte brašno dok se sve ne spoji u masu.
- Ako je potrebno dodajte vodu da se poveže.
- Tijesto omotajte prijanjajućom folijom pa ostavite pola sata da se odmori.
- Nakon toga možete razvaljati i oblikovati po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineKremasta tjestenina s piletinom30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i povrća uz roštilj20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345