Kremasta tjestenina s piletinom
Tjestenina s piletinom i kremastim umakom od gljiva raj je za vaše nepce!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 dl maslinovog ulja
- 300 g otkoštene pilećih prsa (narezane na kockice)
- 450 g tjestenine
- 200 g šampinjona, sitno narezanih
- 3 češnja češnjaka
- 75 g maslaca
- 6 žlica brašna
- 4 dl mlijeka
- 1 žličica senfa
- ribani parmezan
- prstohvat soli
Priprema
- U vrućoj vodi skuhajte tjesteninu i prije cijeđenja odvojite sa strane 1 dl vode u kojoj se ona kuhala. Na maslinovom ulju pržite piletinu 4-5 minuta dok ne porumeni.
- U piletinu dodajte prstohvat soli i stavite u tanjur. U ulje od piletine dodajte narezane gljive i kuhajte 2-3 minute. Kad gljive malo omekšaju, dodajte češnjak, maslac i brašno. Miješajte dok ne dobijete zapršku i na kraju zalijte mlijekom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Dodajte senf, parmezan i prstohvat soli i sve skupa kuhajte još 6-8 minuta. Ako umak bude pregust, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
- Tjesteninu ubacite u gotovi umak i ostavite 1-2 minute da se sastojci sjedine. Poslužite toplo, a na vrh stavite ribani pamezan.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i gljivama20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom, graškom i mrkvom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ovčjim sirom i šparogama25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti