Tjestenina s tikvicama i slaninom

Možete ju poslužiti i hladnu.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 150g nasjeckane slanine
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 50ml bijelog vina
- 1 nasjeckana tikvica
- 2/3 šalice vrhnja
- sol
- papar
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i pustite da stoji sa strane.
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte slaninu i dinstajte dok ne postane prozirna. Dodajte vino i dinstajte dok ne ispari. Dodajte tikvice i dinstajte dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Dodajte vrhnje, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
-
Jela od tjestenineŠpageti carbonara30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345