Tjestenina s umakom od patlidžana i rajčice

Ovaj recept će oduševiti sve ljubitelje patlidžana, a potrebno je tek nekoliko sastojaka.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g tjestenine po izboru
- 1 veći patlidžan
- 700 ml pasirane rajčice
- 2 režnja češnjaka
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 10 listova svježeg bosiljka
- parmezan
Priprema tjestenine s umakom od patlidžana i rajčice
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. U dubljoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte protisnuti češnjak i patlidžan narezan na kockice.
3. Pirjajte 3 do 5 minuta, dok patlidžan ne omekša.
4. Ulijte pasiranu rajčicu i smanjite temperaturu. Poklopite i ostavite da kuha oko 20 minuta, odnosno dok umak ne zgusne. Svakih 5 minuta otklopite i promiješajte umak.
5. Kada je umak gotov prelijte ga preko kuhane tjestenine te dodajte listiće bosiljka i parmezan.
Izvor:
ourplantbasedworld.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s patlidžanima, bosiljkom i rajčicama45 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s patlidžanom i keljom45 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i povrća uz roštilj20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345