Tjestenina sa češnjakom, tunom i mahunama

Tjestenina sa češnjakom, tunom i mahunama

Tjestenina sa češnjakom, tunom i mahunama
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.02.2016.
  • Broj pregleda: 1.103
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tuna je odličan izvor omega 3 masnih kiselina.
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  •     3 nasjeckana krumpira
  •     220g mahuna
  •     450g tjestenine
  •     1 konzerva tune u maslinovom ulju
  •     1 žlica sitno nasjeckanog češnjaka
  •     1/3 šalice nasjeckanih badema

Priprema

Stavite krumpir u lonac s vodom i kuhajte dok voda ne proključa. Dodajte mahune i kuhajte oko 5 minuta, zatim dobro ocijedite. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Ocijedite tunu iz konzerve, a ulje stavite u tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte krumpir i mahune te pirjajte oko 5 minuta, dok krumpir ne poprimi zlato žutu boju. Dodajte češnjak, pirjajte neprestano miješajući 1 do 2 minute. Dodajte tunu i tjesteninu, dobro promiješajte, pospite bademima te poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti