Tjestenina sa škampima

Tjestenina u bogatom umaku sa škampima.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 7 nasjeckanih češnjeva češnjaka
- 1 kg očišćenih škampa
- sol
- svježi papar
- 2 žlice nasjeckanog celera
- 1 nasjeckani luk
- 500 g pelata
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žlica kapara
- 1 žlica svježeg bosiljka
- 350 g tjestenine
Priprema
2 žličice maslinovog ulja zagrijte preko srednje topline. Češnjak kuhajte oko jedne minute. Dodajte škampe i kuhajte 2 do 3 minute. Posolite po želji. Škampe izvadite na tanjur, a češnjak ostavite u tavi.
Preostalu žličicu maslinovog ulja prelijte preko češnjaka. Dodajte celer i luk i kuhajte 2 minute, a zatim dodajte pelate. Posolite i začinite crvenom paprikom i paprom. Pustite da prokuha.
Smanjite toplinu i pustite da kuha 8 do 10 minuta. Dodajte škampe i kuhajte još minutu i uklonite s vatre. Dodajte kapare i poslužite preko kuhane tjestenine. Ukrasite svježim bosiljkom i parmezanom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Jela od tjestenineSloženac sa škampima30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i povrća uz roštilj20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345