Što se događa s vašim tijelom nakon samo jednog treninga?

Što se događa s vašim tijelom nakon samo jednog treninga?

Što se događa s vašim tijelom nakon samo jednog treninga?
  • Objavljeno: Petak, 04.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kako biste uživali u prednostima vježbanja, kao što su zdravlje srca, bolji san i mršavljenje, trebat ćete vježbati najmanje 2 sata tjedno.

Trebali biste raditi aerobne vježbe umjerenog do jakog intenziteta. Što je tjelovježba intenzivnija, to su rezultati bolji.

Vježbate u svakom trenutku kada je vaše tijelo u pokretu, dok stojite, šećete, peglate, čistite stan ili plešete. Sve je bolje od sjedenja. Trebali biste izdvojiti malo vremena i za vježbe snage kako biste ojačali mišiće cijelog tijela.

Čak i malo vježbe je bolje od nimalo. Trebate biti ponosni na sebe nakon svakog završenog treninga jer se u vašem tijelu počinju događati predivne stvari.

DNA se mijenja

Švedski znanstvenici su otkrili da kod zdravih, ali neaktivnih ljudi, malo vježbanja utječe na genetski materijal u stanicama mišića. Naravno da gene nasljeđujemo od roditelja, ali redovita tjelovježba može potaknuti dobre gene da prevladaju nad lošima. Što se tiče tjelovježbe, ona potiče rad gena za metabolizam i snagu.

Bolje raspoloženje

Čim počnete vježbati mozak počinje oslobađati veliki broj pozitivnih neurotransmitera, uključujući endorfine i serotonin. Oni će odmah popraviti raspoloženje koje će takvo ostati i satima nakon vježbanja.

Bolja koncentracija

Tijekom vježbanja se povećava dotok krvi u mozak i povećava se koncentracija. Znanstvenici su dokazali da se koncentracija povećava već nakon 10 minuta vježbanja.

Manje stresa

Tek 14% osoba traži spas od stresa u vježbanju. Češće stres smanjujemo štetnim porocima i ljenčarenjem. Iako se vama možda ne čini tako, tjelovježba direktno utječe na stres jer gotovo odmah smanjuje razinu hormona stresa.

Dobar trening je ključan

Kako biste iskoristili sve prednosti vježbanja, potrebno je uravnotežiti trening i u njega uključiti razne vrste vježbi. Generalno pravilo je da trebate povećati intenzitet vježbanja kada vam je trening prelagan.

Intervalni trening

Ovaj trening se temelji na izmjenjivanju kratkih vježbi visokog intenziteta s kratkim pauzama između svake 2 do 3 vježbe. Pročitajte kako intervalnim treningom doći do željene težine!

Trening snage

Vježbe snage su potrebne da bi potaknuli rad i razvoj mišića. Pomoću vježbi snage ćete povećati postotak mišićne mase i smanjiti postotak masti. Saznajte kako trening snage učiniti djelotvornijim!

Stanite svakih 10 minuta

Ovo nije klasičan trening, ali je odličan za osobe koje imaju sjedilački tip posla. Svakih 10 minuta ustanite i napravite nekoliko čučnjeva. Ključno je da cijeli dan ostanete u pokretu.

Trening za trup

Trup se sastoji od 29 mišića, a najviše ih ima na području leđa, abdomena i zdjelice. Jačanje ovih mišića znači jačanje cijelog tijela. Isprobajte ovaj trening za jačanje mišića trupa!

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije