Složenac sa škampima
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g škampa
- 4 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 1 / 2 žlica maslaca
- 170 g penne tjestenine
- 1 pelati
- 1 žlica brašna
- 150 ml mlijeka
- 170 g krem sira
- 1 / 3 šalice pileće juhe
- sol
- 3 žlice parmezana
Priprema
U tavi rastopite 1 / 2 žlice maslaca i dodajte 1 češanj češnjaka. Pržite oko 1 minute ili dok češnjak ne dobije boju. Dodajte škampe i pržite oko 3 minute sa svake strane, dok ne budu ružičasti.
Tjesteninu skuhajte al dente. Ocijedite rajčice i dodajte kuhanoj i ocijeđenoj tjestenini. Dodajte i škampe.
Rastopite 1 žlicu maslaca i dodajte preostala 3 režnja češnjaka. Pržite češnjak oko 1 minute. Dodajte brašno i dobro promiješajte. Dodajte pola mlijeka i miješajte. Kada se smjesa počne zgušnjavati, dodajte ostatak mlijeka. Kada se ponovno počne zgušnjavati, dodajte krem sir i sve dobro izmiješajte. Dodajte pileću juhu i posolite.
Prelijte umak preko tjestenine i lagano promiješajte. Prebacite u vatrostalnu posudu, prekrijte parmezanom i pecite oko 10 minuta na 180°C.
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina sa škampima45 min12345
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kruškama i gorgonzolom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti