Tjestenina sa šparogama, ricottom i graškom
Šparoge su jako dobar izvor bakra, mangana i selena.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- prstohvat muškatnog oraščića
- sok i naribana korica od 1 limuna
- 1 svežanj nasjeckanih šparoga
- 1/2 šalice bijelog vina
- 1 šalica graška
- 300g tjestenine
- 400g ricotte
- sol
- papar
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
U tavi rastopite maslac i dodajte ulje. Dodajte luk i dinstajte ga 2 do 3 minute. Dodajte češnjak, muškatni oraščić, sol i papar. Dodajte limunov sok i koricu i dobro promiješajte. Polako ulijte bijelo vino i kuhajte oko 2 minute. Dodajte šparoge i kuhajte 5 do 6 minuta.
Dodajte grašak i 1/3 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dobro promiješajte. Dodajte ricottu i tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s graškom i mozzarellom25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s limunom i rukolom35 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, graška i parmezana25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti