Tjestenina u umaku od špinata
Tjestenina koja će vas osvojiti.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450g tjestenine
- 3 naribana češnja češnjaka
- 50g svježeg sira
- 25g krem sira
- 1 žličica soli
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice papra
- 150g svježeg špinata
- 2 žlice parmezana
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Tjesteninu procijedite, a jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.
Pomiješajte češnjak, svježi sir, krem sir, sol, papar i polovicu ukupne količine špinata. Smjesu stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Preostali dio špinata prokuhajte, ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte tjesteninu, umak i špinat. Dodajte 1 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala i dobro promiješajte. Tjesteninu stavite na tanjure, pospite parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kruškama i gorgonzolom20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ajvarom20 min12345
Popularni recepti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345
-
Jela od mesaZapečeni tost sa šunkom, jajetom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaSalata s kozicama15 min12345
-
Internacionalna jelaKlasični francuski quiche lorraine1:15h12345
-
Jela od mesaTacosi s mljevenim mesom, jajima i avokadom30 min12345
-
Internacionalna jelaQuiche s mahunama i slaninom1:30h12345