Zapečeni njoki s maslacem i parmezanom

Sa samo nekoliko sastojaka možete pripremiti ukusne njoke pečene na tavi.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 žlice maslaca
- 500 g njoka
- 3 protisnuta režnja češnjaka
- 50 g parmezana
- 2 žlice svježeg sjeckanog peršina
- sol
Priprema zapečenih njoka s maslacem i parmezanom
1. U tavi rastopite 3 žlice maslaca. Dodajte njoke i začinite solju.
2. Pržite njoke 8-10 minuta dok ne dobiju laganu smeđu boju. Konstantno miješajte kako njoke ne bi zagorjele.
3. Pred kraj prženja dodajte preostalu žlicu maslaca, češnjak i polovicu parmezana te dobro promiješajte dok se sir ne rastopi.
4. Maknite s vatre te umiješajte peršin i ostatak parmezana.
5. Poslužite toplo kao prilog.
Izvor:
alainga.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345