Francuska juha od luka

Približite prijateljima okus francuske...
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 900 g luka, tanko narezanog
- 50 g maslaca
- 900 ml povrtnog temeljca
- Sol
- Crni papar
Priprema
Popržite vrlo lagano luk na maslacu u pokrivenoj tavi na 15 minuta, sve dok ne omekša i počne se karamelizirati.
Zatim maknite poklopac, pojačajte vatru i pržite kroz 20 minuta, miješajući cijelo vrijeme, taman dok luk ne dobije onu bogato zlatno smeđu boju.
Dodajte temeljac i dovedite juhu do vrenja. Smanjite vatru i pokrijte poklopcem, ali neka ostane mali otvor, te neka se tako pirja kroz 15 minuta.
Zasolite, popaprite i poslužite
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od piva i luka40 min12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345