Juha od kelja i jabuka s orasima
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 polovica grubo nasjeckanih oraha
- 1 glavica sitno nasjeckanog luka
- 2 grubo nasjeckane mrkve
- 2 crvene sitno nasjeckane jabuke
- 1 žlica jabučnog octa
- 500ml povrtnog temeljca
- 200g grubo nasjeckanog kelja
- 20g sušenih jabuka
Nutritivne vrijednosti
Kalorije: 403
Priprema
Na suhoj tavi pržite orahe 2 do 3 minute, a potom maknite s vatre i pustite da se ohlade. Skuhajte luk, mrkvu, kelj, jabuke u octu i povrtnom temeljcu. Kuhajte dok ne zavrije, a potom smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta.
Skuhano povrće i temeljac prebacite u blender i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ulijte juhu u tanjur i pospite prženim orasima i sušenim jabukama.
Kelj je odličan je izvor vitamina A, C i K, dijetalnih vlakana, proteina, folne kiseline, željeza, magnezija i fosfora. Smanjuje rizik od nastanka kancerogenih stanica jer je odličan izvor antioksidanata, protuupalnih spojeva, omega 3 masnih kiselina. Najbolji način da pripremate kelj je da ga kuhate u vrućoj vodi oko 5 minuta. To će biti sasvim dovoljno da ga omekšate (što je dobro za probavni sustav), a da istovremeno zadržite njegov prepoznatljiv okus, kao i nutritivna svojstva.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
JuheJuha od kelja, jabuka i oraha35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheAlkalna zelena juha35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti