Juha od celera i mrkve
Hrskave stabljike celer čine popularnim niskokaloričnim zalogajem, a može pružiti niz zdravstvenih prednosti. Ako ga ne volite sirovog, probajte ga u kremastoj, okrepljujućoj i ukusnoj juhi od celera.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g nasjeckanog celera
- 500g nasjeckane mrkve
- 1l povrtnog temeljca
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice kurkume
- 1/4 žličice ružmarina
Priprema
Zagrijte ulje u loncu. Dodajte povrće i vodu. Kuhajte oko 15 minuta. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Stavite smjesu u blender i miksajte dok ne postane kompaktna. Podgrijte i poslužite.
Celer sadrži visoku razinu nekoliko vrsta antioksidanata, uključujući flavonoide. Oni se bore protiv slobodnih radikala kako bi ograničili oksidativni stres i mogli bi igrati ulogu u smanjenju rizika od raka. Dobar izvor vitamina A, C, K, kalija i folata.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
-
JuheGusta juha od povrća30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti