Jednostavna juha od bundeve

Stigla je jesen, a s njom i bundeve. Posebice obožavamo juhe od bundeve koje tako savršeno pašu kad temperature padnu, a vani pada prva jača kiša.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 čili papričice
- 700 g bundeve
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- Sol i papar
- 1 jušna žlica meda + dodatnog meda
- 1 čajna žlica kurkume
- 150 ml soka od naranče
- 30 g sjemenki od bundeve
- 100 g Crème fraîche
- 100 g vrhnja za kuhanje
Priprema:
- Luk i češnjak narežite na male komadiće.
- Očistite čili papričice.
- Meso bundeve narežite na male kockice.
- U loncu zagrijte ulje te dodajte luk, češnja i čili papričice.
- Dodajte bundevu i na srednjoj vatri pržite oko 2-3 minute.
- Dodajte sol, papar, med i kurkumu.
- Zalijte s oko 700 ml vode i soka od naranče.
- Na laganoj vatri kuhajte do oko 30 minuta.
- U međuvremenu prepržite sjemenke bundeve.
- Crème fraîche pomiješajte s jednom jušnom žlicom vode.
- Juhu sklonite sa štednjaka te uz pomoć štapnog miksera napravite pire.
- Dodajte vrhnje za kuhanje i još jednom pustite da prokuha.
- Servirajte uz Crème fraîche i prepržene sjemenke od bundeve.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345