Juha od buče sa narančom i timijanom

Juha od buče sa narančom i timijanom

Juha od buče sa narančom i timijanom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bez mlijeka, glutena, pšenice, jaja, soje i orašastih plodova.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg crvene buče (npr. Hokaido)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 srednje velika luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 l vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca
  • sok i korica od 1 bio naranče
  • 3 žlice timijana
  • sol
  • papar
  • 150 ml kokosovog mlijeka

Priprema

Buču ogulimo i narežemo na manje kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckamo. U velikom loncu na maslinovom ulju popržimo luk da malo omekša. Dodamo češnjak i buču te kuhamo lagano miješajući 2 minute.

Potom dodamo temeljac i narančin sok, naribanu narančinu koricu i 2 žlice timijana. Poklopimo i na laganoj vatri kuhamo približno 20 minuta da buča omekša.

Uklonite s vatre te sadržaj propasirajte štapnim mikserom do fine kremaste teksture. Začinite solju i paprom. Prilijte sa kokosovim mlijekom i kuhajte još 3-5 minuta.

Pospite sa preostalim timijanom. Servirajte uz kruh.

Savjet

Povrtni temeljac možete najbrže napraviti ako koristite kocku ili vegetu bez mononatrijevog glutaminata.

Umjesto kokosovog mlijeka možete koristiti neku drugu vrstu biljnog mlijeka ili biljnog vrhnja za kuhanje. Juha je prikladan odabir za sve alergičare i celijakičare. Ako su buče veće, napravite veću količinu juhe, prelijte u posudice, dobro ih zatvorite i spremite u zamrzivač.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti