Razlozi zbog kojih ne vidite rezultate trbušnjaka

Razlozi zbog kojih ne vidite rezultate trbušnjaka

Razlozi zbog kojih ne vidite rezultate trbušnjaka
  • Objavljeno: Utorak, 25.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nepravilno vježbate

Pogrešno vježbanje će učinkovitu vježbu učiniti potpuno beskorisnom. Najčešće greške kod izvođenja trbušnjaka su povlačenje vrata, premalo korištenje trbušnih mišića i savijanje bokova i leđa. Morate kontrolirati trbušne mišiće i držati ih napetima cijelo vrijeme. Na taj način će tijelo instinktivno poprimiti pravilan oblik.

Isprobajte ove vježbe za ravan trbuh!

Nepravilno dišete ili ne dišete uopće

Pravilno disanje je osnova pravilnog izvođenja svih vježbi. Trebate udahnuti dok su mišići opušteniji, a započeti s izdisajem dok ih zatežete. Izdisaj se uvijek treba dogoditi u trenutku kada su mišići trbuha najnapetiji. Razliku ćete primijetiti odmah.

Zapeli ste u rutini

Izvođenje istih vježbi iz dana u dan, bez promjene broja ponavljanja ili dodavanja težine, je velika greška. Vaše tijelo će se jako brzo naviknuti na određenu tjelovježbu, bez obzira na intenzitet tjelovježbe. Trening trebate promijeniti kada prestane predstavljati izazov za vaše tijelo.

Provjerite zašto vam trbuh nije ravan!

Ne radite aerobne vježbe

Ako želite drastične rezultate počnite raditi kardio treninge u kombinaciji s vježbana snage. Brzo hodajte, trčite ili vozite bicikl. Možete trčati na mjestu jako brzo 60 do 90 minuta, a potom napraviti vježbe snage.

Jedete pogrešnu hranu

Možete napraviti tisuće trbušnjaka dnevno ali, ako jedete krivu hranu, nećete primijetiti nikakve rezultate. Jedite manje rafiniranih ugljikohidrata, pripazite na unos šećera i alkohola. Povećajte unos nemasnih proteina, ribe i svježeg voća i povrća.

Pročitajte koja je hrana najbolja za ravan trbuh!

Fokusirani ste na kvantitetu, umjesto na kvalitetu

Nema potrebe da radite tisuće trbušnjaka dnevno. Veliki broj ljudi živi u zabludi da će rezultati biti bolji ako naprave više trbušnjaka. Jedino što je važno jest da trbušnjake radite pravilno. Dovoljno je dvadesetak savršeno napravljenih trbušnjaka dnevno.

Prebrzo radite trbušnjake

Sporo i kontrolirano je najbolje. Što sporije radite trbušnjake, to se mišići više napinju. Umjesto da napravite što više trbušnjaka u 60 sekundi, probajte jedan trbušnjak držati 60 sekundi. Vidjet ćete da je puno teže.

Ne znate upravljati stresom

Kroničan stres povećava proizvodnju hormona stresa koji može negativno utjecati na cjelokupnu hormonalnu ravnotežu u tijelu. Naučite se opustiti. Koliko god da ste pod stresom, nemojte mu pridavati veliku pažnju jer na taj način ne pomažete sami sebi.

Premalo spavate

Veliki broj istraživanja pokazuje da manjak sna povećava rizik od nakupljanja suvišnih kilograma, naročito na području trbuha. Manjak sna će povećati razinu hormona gladi, a smanjiti potrošnju kalorija u fazi mirovanja. Osobe koje spavaju manje od 6 sati dnevno imaju 27% veći rizik od nastanka pretilosti. Oni koji spavaju manje od 5 sati dnevno imaju čak 73% veći rizik od nastanka pretilosti.

Saznajte koji su najveći mitovi o ravnom trbuhu!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije