Juha od leće, slanutka i čilija

Ugrijte se ukusnom i zdravom juhom.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice sjemenki kumina
- 1/2 žličice čilija
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 140g leće
- 850ml povrtnog temeljca ili vode
- 400g nasjeckane rajčice
- 200g slanutka
- 1 žlica korijandra
- 4 žlice kiselog vrhnja
Priprema
Zagrijte lonac i pržite sjemenke kumina i čili bez ulja oko 1 minutu, dok sjemenke ne počnu pucketati. Dodajte ulje i luk, kuhajte oko 5 minuta. dodajte leće, temeljac i rajčice i pustite da proključa. Kuhajte oko 15 minuta, dok leća ne omekani.
Pomoću štapnog miksera juhu dobro izmiksajte. Vratite ju u lonac, dodajte slanutak i korijandar. Kuhajte oko 5 minuta, povremeno miješajući. Juhu poslužite na tanjure i na svaki stavite 1 žlicu kiselog vrhnja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345