Kremasta juha od vrganja

Kremasta juha od vrganja

Kremasta juha od vrganja
  • Objavljeno: Utorak, 18.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Juhu od vrganja lako možete pripremiti i zamrznuti.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 350 kcal / 1.464,40 kJ

Sastojci

  • 25g sušenih vrganja
  • 25g maslaca
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 1 nasjeckan češanj češnjaka
  • 400g gljiva
  • 850 ml povrtnog temeljca
  • 200ml kiselog vrhnja

Priprema

Vrganje prelijte kipućom vodom.

Zagrijte maslac na tavi. Dinstajte luk i češnjak oko 5 minuta. Dodajte vrganje i gljive i kuhajte 5 minuta. Prelijte temeljcem. Kada prokuha, nastavite kuhati 20 minuta. Umiješajte vrhnje i kuhajte još par minuta.

Juhu dobro izmiješajte u blenderu i poslužite.

Vrganj je jedna od najrasprostranjenijih i najpopularnijih jestivih gljiva. Vrganji se često se koriste kao sastojak u juhama, rižotima i umacima, a mogu se konzumirati i pečeni, kao prilogu povrću. Bogati su mineralima, a zbog velikog udjela bjelančevina odlični su kao zamjena za meso.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti