Riblji temeljac

Ovaj temeljac je najbolja podloga za sve riblje delicije koje volite pripremati.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 28 kcal / 117,15 kJ
Sastojci
- 1 žličica maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1 kg bijele ribe, samo glave i kosti
- 250 ml bijelog vina
- 2 stabljike peršina
- 2 grančice timijana
- 1 lovorov list
- 1 litra vode
Priprema
Rastopite maslac. Dodajte luk i pirjajte 3 minute uz često miješanje. Dodajte riblje glave i kosti, i pirjajte još 4 minute. Ulijte vino i 1 litru hladne vode. Dodajte bilje i prstohvat soli.
Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, zatim smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta. Na kraju temeljac procijedite i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili 3 mjeseca u zamrzivaču.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheTajlandska juha10 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
JuhePileća juha s griz noklicama1:15h12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPohane hrenovke u tijestu - corn dog30 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
Jela od mesaJuneće šnicle u saftu2:40h12345
-
DesertiCheesecake sladoled s jagodama20 min12345
-
DesertiJagode u čokoladi10 min12345
-
Jela od mesaMesne okruglice punjene sirom40 min12345