15 tajni parova koji najviše uživaju u seksu

15 tajni parova koji najviše uživaju u seksu

15 tajni parova koji najviše uživaju u seksu
  • Objavljeno: Subota, 30.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Kad pomislite na vrući seks, zamišljate li da se po prvi put družite s nekim o kome maštate ili zamišljate valjanje u sijenu s partnerom s kojim dijelite krevet veći dio desetljeća? Vjerojatno ono prvo. Mnogi jednostavno ne vjeruju da dobar seks i dugoročno partnerstvo idu ruku pod ruku.

No pokazalo se da postoje parovi koji su već neko vrijeme zajedno, a još uvijek uživaju u međusobnom seksu. Evo njihovih savjeta:

Ne ograničavajte seks samo na spavaću sobu

"Imamo malo dijete koje spava s nama u krevetu pa moramo biti kreativni i pronaći druga mjesta za seks. Nekako je zabavno i uzbudljivo seksati se na drugim mjestima osim u krevetu. Poboljšava naš seksualni život jer održava seks drugačijim svaki put", rekla je Lina Forrestal, voditeljica emisije The New Mamas Podcast.

"Moj partner i ja često se iskradamo u klubove ili barove i odlazimo u toalet oralno zadovoljiti jedan drugoga. Uzbuđenje seksa u javnosti uzbudit će vas i vašeg partnera", tvrdi Zachary Zane, seks kolumnist i seks stručnjak za Momentum Intimacy.

S vremena na vrijeme izbacite penetraciju s jelovnika

"Neočekivano, ali kad smo počeli provoditi "samo oralne" večeri, naš je seksualni život dosegao novu razinu. Kretanje naprijed-natrag, približavanje samom vrhuncu i zatim povlačenje, dovelo je do novih položaja, varijacija i zadovoljstva", govori Ashleigh Renard, autorica knjiga "Swing" i "Keeping It Hot: The Workbook".

Potpuna apstinencija

"Ono što je najviše poboljšalo moj seksualni život pomalo je nelogično: potpuno sam prestala imati seks. Moj partner i ja smo u vezi sedam godina i povremeno se dogovorimo o duljini vremena u kojem potpuno izbacujemo seks. Umjesto o seksu, razgovaramo o seksu. Jedan drugome postavljamo specifična pitanja poput: na koje se načine mijenjaju naše želje? Ova razdoblja namjerne apstinencije pomažu u razbijanju svih seksualnih obrazaca u koje upadam. Oni također jačaju moju sposobnost da zapravo pričam o seksu i želji na nijansiran način, što u konačnici sam seks čini boljim", kaže Amanda L.

Spavajte goli

"Kad spavate goli i trljate se jedno o drugo, često na kraju postanete napaljeni, i prije nego što shvatite, već se seksate! Dakle, spavanje bez odjeće je način da prirodno povećate količinu seksa između vas i vašeg partnera", kaže Zane.

Smijte se čudnim stvarima koje se događaju u krevetu

"Seks je mnogo stvari - radostan, ugodan, intiman, ali definitivno je i zabavan, a ponekad i pomalo čudan. Moj partner i ja smo ovo stvarno prihvatili, što nam je dalo način da zaobiđemo mnoge društvene inhibicije o tome što možemo učiniti – ili čak razgovarati o tome – u vezi sa seksom. Ovo je smanjilo barijeru za komunikaciju ili seks, što je za nas dovelo do više komunikacije i više seksa", tvrdi Stephen Quaderer, izvršni direktor ThotExperimenta i tvorac Headera.

"Ovo je možda klišej, ali nemojte ga shvaćati previše ozbiljno. Naravno, bit će vrućih i intenzivnih trenutaka, ali bit će i trenutaka u kojima se vaša tijela zbijaju jedno uz drugo i proizvode čudne zvukove. Dopustite si da se nasmijete jer inače biste mogli provesti svoje vrijeme osjećajući se posramljeno umjesto da se usredotočite na zadatak koji imate. Također se radi o tome da si dopustite biti ranjivi i da se ne osjećate kao da morate biti savršeni kad god imate seks", kaže FL.

Kliknite na sliku i doznajte još 20 jako dobrih razloga za seks

Seks ne mora biti divlji da bi bio dobar

"Moj muž i ja smo obični vjenčani ljudi koji žive u predgrađu. 25 godina smo zajedno, a od toga 18 u braku. Imamo dvoje djece i u kasnim smo 40-ima. Nismo seks stručnjaci, slavne ili utjecajne osobe, ali tijekom pandemije, napisala sam članak o tome zašto smo odlučili reći svojoj djeci točno kada imamo seks", govori Jamie Beth Cohen, spisateljica i voditeljica podcast "There's a Column for That!".

"I evo u čemu je stvar: naš seksualni život je toliko običan da me nasmijava da bi itko želio razgovarati o tome, ali onda sam shvatila da je u redu da je takav jer susreće pa čak i nadilazi naše potrebe. Dakle, moja najveća tajna je da ne morate živjeti u "50 nijansi sive" da biste imali zadovoljavajući seksualni život, samo se morate pobrinuti da vi i vaš partner budete jasni jedno drugom o očekivanjima – uključujući, ali ne ograničavajući se prema, učestalosti, fantazijama, položajima i preferencijama – i posvećeni su međusobnom ispunjavanju tih očekivanja", dodaje.

Planirajte seks

"Planiramo seks unaprijed. Spontanost je sjajna i super seksi, ali imati cijeli dan kao predigru za maštanje, flert, seks čak i ako ste u istom prostoru te zadirkujete jedno drugo dok konačno ne dođete do vašeg datuma koji stvarno može pokrenuti stvari. Osim toga, daje vam vremena da pripremite sebe i prostor, to jest napunite igračke, nanesete lubrikant i pospremite hrpu ne-seksi rublja sa stolice", objašnjava FL.

Pronađite vrijeme za fizički dodir tijekom dana

"Jedna stvar koju radimo kako bi naš seksualni život bio zadovoljavajući je flertovanje i senzualno ljubljenje tijekom dana. Ako imamo trenutak za brzi zagrljaj u kojem se samo grlimo i ljubimo, učinimo to. Dodir je tako važan za održavanje intimnosti živom", objasnila je Lina Forrestal.

Odvojite vrijeme za redovne izlaske

"Jednom mjesečno djecu šaljemo kod bake i djeda i tada organiziramo posebnu večer. Uzimamo rezervaciju za raniju večeru u restoranu blizu naše kuće. Držimo se podalje od telefona od početka večere, uzimamo odličnu hranu i vraćamo se kući ranije", tvrdi Renard.

"Kada smo kod kuće, izvlačimo sve svoje omiljene stvari koje povećavaju intimnost. Popis omiljenih pjesama, svijeće, ulje za masažu i provodimo nekoliko sati uživajući u seksu. To nije bio dio izvornog plana, ali tijekom večere vodimo aspiracijske razgovore kao na primjer kakvu kuću iz snova želimo izgraditi, putovanju na koje bismo voljeli otići i slično", dodaje.

Ne stidite se reći djeci da trebate malo privatnosti

"Moja druga tajna, koja funkcionira kod nekih obitelji, ali ne kod svih, jest da svojoj djeci kažem kada da nas ostave na miru. Mi smo bliska obitelj i razgovaramo o puno stvari, ali prije pandemije nismo razgovarali o tome kada smo imali seks. Nismo imali potrebe jer smo se često seksali dok su nam djeca bila izvan kuće ili spavala. Ali pandemija je dovela do toga da nikada nisu izlazili iz kuće i često su ostajali budni do kasno kao i mi ili su na kraju spavali kod nas u sobi ili u našem krevetu. Bilo je to, i još uvijek jest, stresno i tjeskobno vrijeme za sve nas", rekla je Cohen.

"U nastojanju da nam daju više privatnosti na određeno vrijeme, postavili smo eksplicitna pravila kada mogu pokucati na naša vrata ako nas trebaju, a kada ne mogu i to me stvarno oslobodilo da više uživam u seksu jer se nisam bojala da će me netko prekinuti ili ući", dodala je.

Učite nove načine kako zadovoljiti jedno drugo

"Tijekom proteklih nekoliko godina istraživao sam tantru kroz radionice diljem svijeta. Pohađali smo ih kao par, a ja sam išla sama na tantra vježbe usmjerene na žene. Kao i sve druge discipline, morate prakticirati tantru da biste imali koristi od iskustva, što znači da čak i izvan ovih događaja neprestano koristimo ono što smo naučili kako bismo poboljšali svoju povezanost i intimno iskustvo. To je investicija koja se samo umnožava vježbom i ponavljanjem.", govori Claudia Aguirre, suosnivačica i potpredsjednica Luxury Lifestyle Vacations.

Prigrlite usputni seks i dodajte igračke

"Povećavamo faktor zadovoljstva brzog seksa tako što imamo nekoliko stvari pri ruci. Prvo, koristimo namjensku intimnu posteljinu. Naš favorit je lagani pamučni pokrivač čvrstog tkanja koji prebacujemo preko kreveta. To činimo kako bi krevet mogao ostati pospremljen i kako bismo mogli slobodno koristiti lubrikant i ulje za tijelo. Kratka masaža može nam pomoći da brzo prijeđemo iz roditeljskog načina rada u seksi način rada", objašnjava Renard.

"Posljednji, ali možda moj omiljeni je masažer. Dodavanje ove jedne stavke našem repertoaru povećalo je raznolikost položaja u kojima je za mene moguć vrhunac. Kada je svaka interakcija super zadovoljavajuća, postoji zamah iza davanja prioriteta seksu kada se život, posao i roditeljstvo natječu za našu pozornost".

Razbudite se uz jutarnji seks

"Ne samo da vas seks ujutro jednostavno dovodi u dobro raspoloženje, jer, hej, seksom ste započeli dan. Ali također započinje dan intimnim povezivanjem sa svojim partnerom. Također mislim da je tijekom jutarnjeg seksa manji pritisak, što ga čini bezbrižnijim i zabavnijim. Zaležana kosa, jutarnji zadah i vrećice ispod očiju, ali sasvim je u redu. Jutarnji seks nije da izgledate najbolje. Ne radi se o orgazmu. Radi se samo o razbijanju monotonije buđenja i odlaska na posao – najbolji dio je što to radite s osobom koju volite", kaže Zane.

Koristite odmor kako biste proširili svoje seksualne horizonte

"Čini se da krstarenja koja su prilagođena otvorenom ili svingerskom načinu života čine čuda za seksualni život para. Znam da rade za naše! Biti daleko od svakodnevne rutine, zaustavljati se u egzotičnim lukama svaki dan i uključite se u erotske tematske noćne zabave svake večeri, sve to ima ogroman učinak na opuštanje i zbližavanje. Biti među grupom odraslih istomišljenika može biti i inspiracija i istraživanje za vaš odnos koji produbljuje zajedničku intimnost", navodi Pepe Aguirre, suosnivač i izvršni direktor Luxury Lifestyle Vacations.

Napravite seks listu

"Mi ispunjavamo popis da/ne/možda. Postoji mnogo stvari vezanih uz seks koje možda neće doći prirodno u razgovoru za koje ste shvatili da ste oboje bili stvarno zainteresirani da ih isprobate. A nakon što usporedite bilješke, možete imati seksi mali popis za čekiranje kojeg pogledate ako se nađete u krizi ili zaglavite u rutini. Ponovno ga posjetite i ažurirajte svakih nekoliko mjeseci i provjerite je li se nešto promijenilo", zaključuje FL.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije