Božićni kruh sa cimetom i grožđicama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g brašna
- 1 žličica soli
- 1/2 vrećice suhog kvasca
- 150 ml tople vode
- 1 žličica cimeta
- 1 šaka grožđica
- 1 žličica rastopljenog maslaca
- malo smeđeg šećera ili melase
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Pomiješajte brašno, kvasac, sol i vodu, te nastavite mijesiti tijesto 5 do 10 minuta. Ostavite tijesto da se diže 20 minuta.
Razvaljajte i ravnomjerno rasporedite cimet i grožđice. Oblikujte željeni oblik kruha i premažite rastopljenim maslacem.
Pospite s malo smeđeg šećera i pecite 20 do 30 minuta dok kruh ne poprimi zlatno smeđu boju.

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh od banane i oraha1 h12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
-
Kruh i pecivaKruščić Svete Lucije sa šafranom55 min12345
-
Kruh i pecivaMekani i topli kruščići30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od ribeBrzinske kozice s medom i češnjakom15 min12345
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina s curryjem i rižom30 min12345
-
JuheLagana povrtna juha1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345