Božićni kruh sa cimetom i grožđicama
U blagdansko vrijeme, nikako nemojte zaobići ovaj slatki i mekani kruh koji će obožavati sve generacije.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g brašna
- 1 žličica soli
- 1/2 vrećice suhog kvasca
- 150 ml tople vode
- 1 žličica cimeta
- 1 šaka grožđica
- 1 žličica rastopljenog maslaca
- malo smeđeg šećera ili melase
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Pomiješajte brašno, kvasac, sol i vodu, te nastavite mijesiti tijesto 5 do 10 minuta. Ostavite tijesto da se diže 20 minuta.
Razvaljajte i ravnomjerno rasporedite cimet i grožđice. Oblikujte željeni oblik kruha i premažite rastopljenim maslacem.
Pospite s malo smeđeg šećera i pecite 20 do 30 minuta dok kruh ne poprimi zlatno smeđu boju.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh od banane i oraha1 h12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti