Slatki kruh od vanilije
Ovaj ukusan slatki kruh je gotovo kao kolač.
Vrijeme pripreme: 3:15h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Tijesto
- 500 g višenamjenskog brašna
- 70 g vanilin šećera
- 1 suhi kvasac
- 1 čajna žličica soli
- 60 g maslaca
- 125 ml tople vode
- 125 ml mlijeka
- 2 velika jaja
Punjenje
- 100 g vanilin šećera
- 30 ml mlijeka
Priprema
- Brašno pomiješajte sa šećerom, kvascem i solju.
- Omekšani maslac pomiješajte s toplom vodom, a zatim umiješajte mlijeko. Umutite jaja i umiksajte ih u smjesu. Miksajte oko 10 minuta dok ne dobijete tijesto. Ako je tijesto još uvijek vrlo ljepljivo nakon 5 minuta, dodajte još brašna, malo po malo, sve dok tijesto ne bude manje ljepljivo.
- Prekrijte tijesto i ostavite da odstoji 90 minuta na toplome.
- Razvaljajte tijesto u pravokutnik. Namažite tijesto mlijekom i pospite vanilin šećer na tijesto. Oblikujte tijesto u roladu i ostavite da odstoji 90 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Nakon što se tijesto digne, pecite ga 30 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi u potpunosti prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
-
Kruh i pecivaBožićni kruh sa cimetom i grožđicama1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti