Veganska tortilja od samo 3 sastojka
Jednostavan recept za ukusno i mekano pecivo od samo tri sastojka gotov je za 15 minuta, ne sadrži ni šećer ni ulje, možete ga puniti i zamotati kao tortilju ili preliti omiljenim umakom.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g batata
- 130 g višenamjenskog brašna
- prstohvat soli
Priprema
- Skuhajte batate u slanoj vodi. Kad se malo ohlade, zgnječite ih i napravite pire.
- U posudu stavite pire od batata, brašno i prstohvat soli pa miješajte dok se sastojci ne sjedine i formira se tijesto. Ako želite slatku verziju, dodajte žličicu prirodnog zaslađivača (meda, javorovog sirupa, stevije itd.) i dobro izmiješajte.
- Tijesto razvaljajte i podijelite u 5 dijelova. Pobrašnite radnu plohu i valjkom razvaljajte svaki dio tanko, ali ne pretanko jer inače nećete dobiti ukusno, mekano i rastezljivo pecivo.
- Na vatri zagrijte tavu bez ulja i kad se dobro ugrije ispecite pecivo, odnosno tortilju. Pecite 1 minutu sa svake strane, a gotova peciva prebacite na tanjur i prekrijte krpom da ostanu sočni dok se ostatak peče.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaVegetarijanski vafli od batata30 min12345
-
Kruh i pecivaMirisna peciva u obliku bundeve2 h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Kruh i pecivaLagani i tanki kruščići s jogurtom25 min12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti