Ružičasto osvježenje
Ovaj jednostavni recept za ružičastu limunadu savršeno je, osvježavajuće i zanimljivo piće koje će vam odlično poslužiti u bilo kojem ljetnom slavlju!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 limuna, svježe iscijeđena
- 3 kore od limuna
- 1,5 l vode
- 100 g šećera
- 2 dl soka od brusnice, nezaslađeni
- prstohvat soli
Priprema
- Iscijedite limune i uklonite koštice. Možete maknuti srednji dio, narezati koru i iskoristiti ju za sljedeći korak.
- Na vatri zagrijte pola litra vode, dodajte šećer i koru od limuna koju ste prethodno oprali. Kuhajte par minuta, povremeno miješajući, dok voda zakuha i šećer se otop, zatim maknite s vatre i ostavite da se hladi.
- U velikom vrču pomiješajte limunadu, 1 litar vode, sok od brusnice i sol i sve dobro izmiješajte.
- Izvadite koru limuna iz sirupa i dodajte u limunadu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ako ne želite komadiće pulpe procijedite limunadu dok ne dobijete čistu, ružičastu tekućinu.
- Prije posluživanja rashladite limunadu barem sat vremena, dodajte metvicu, kockice leda, smrznute brusnice, jagode ili drugo voće i ukrasite kolutićima limuna (po želji).
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
NapitciPlava limunada15 min12345
-
Napitci
-
NapitciTropska limunada20 min12345
-
NapitciČudesni napitak za zdravlje štitnjače45 min12345
-
NapitciLimunada sa đumbirom5 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti