Plava limunada

Plava limunada

Plava limunada
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.08.2018.
  • Broj pregleda: 2.763
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tko kaže da limunada mora biti žute boje? Ovog ljeta isprobajte limunadu boje mora koja ima zanimljiv izgled i odličan, osvježavajuć okus!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 l soka od limuna, svježe iscijeđenog
  • korica od limuna
  • 1 l vode
  • 50 g borovnica
  • 50 g kupina
  • 50 g šećera ili prirodnog zaslađivača
  • par kolutova limuna (za dekoraciju)

Priprema

  1. Naribajte koricu limuna, zatim ih iscijedite limune i uklonite koštice. Ako ne želite pulpu u napitku, procijedite limunadu prije miješanja s drugim sastojcima.
  2. Na vatri zagrijte 2 čaše vode, dodajte šećer i zagrijavajte dok se šećer ne rastopi. Ostavite na vatri još 4-5 minuta, dok se ne počne zgušnjavati, onda dolijte ostatak vode, limunadu i koricu.
  3. Prelijte u vrč i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  4. Za to vrijeme odvojite nekoliko zrna borovnice i kupine, stavite u zamrzivač ili u kalup od leda pa prelijte vodom. U blender stavite ostatak borovnica i kupina i dobro izmiješajte. Druga opcija je da stavite borovnice i kupine u cjediljke i pritisnete dok ne izađe sok, a ostatak bacite.
  5. Izmiješanu smjesu borovnica i kupina dodajte u limunadu, dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Stavite u hladnjak na barem 2-3 sata. Prije posluživanja u čašu stavite smrznuto voće ili komade leda s voćem, zatim dodajte limunadu i kolutiće limuna za dekoraciju (po želji).

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti