Sirup od trešanja, bez kuhanja

Sirup od trešanja, bez kuhanja

Sirup od trešanja, bez kuhanja
  • Objavljeno: Utorak, 29.05.2018.
  • Broj pregleda: 2.540
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte ovaj ukusni sirup od trešanja koji ne zahtijeva kuhanje, već samo malo strpljenja!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 kg trešanja
  • 2,5 kg šećera
  • 4 organski uzgojena limuna

Priprema

  1. Otkoštite trešnje i narežite limun na kriške.
  2. U veći lonac ili staklenke, slažite red trešanja, red šećera, i par kriški limuna.
  3. Staklenke zatvorite i ostavite na suncu oko 3 tjedna ili dok se šećer ne rastopi.
  4. Isto napravite i s loncem, ali ga poklopite staklenim poklopcem i osigurajte da stoji na mjestu kroz sva 3 tjedna.
  5. Nakon 3 tjedna procijedite sirup u sterilizirane staklenke i zaklopite poklopcem.
  6. Čuvajte na tamnom i hladnijem mjestu.

Ako želite iskoristiti trešnje, zapecite ih u pećnici na 20 minuta na 80°C, te prije zatvaranja boca dodajte u sirup.

Saznajte kako najlakše ukloniti koštice iz trešanja!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti