VIDEO: Pogledajte najjednostavnije načine uklanjanja koštica iz trešanja!

VIDEO: Pogledajte najjednostavnije načine uklanjanja koštica iz trešanja!

VIDEO: Pogledajte najjednostavnije načine uklanjanja koštica iz trešanja!
  • Objavljeno: Utorak, 09.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ako posljednjih dana ne možete zaobići zrele trešnje na štandovima ili u trgovinama, ne krivimo vas jer ništa ne doziva ljeto kao ukusne trešnje i razne slastice poput lagane pite, soka ili džema od trešanja.

Ali pitate se kako ukloniti sitne koštice koje vas sprječavaju da napravite desert? Postoji mnogo načina da se izvadite košticu iz trešnja, a ako često pravite recepte s trešnjama, nećete pogriješiti ako kupite namjenski alat za vađenje koštica.

Ako pak nemate aparat za koštice, možete improvizirati sa stvarima koje su vam pri ruci i koje svi već imate u domu.

Slamka

Jedan od najbržih načina je da uzmete slamku, probijete trešnju i koštica će izaći u slamci ili će odmah ispasti van. Ova metoda ima i dodatan savjet. Ako ne želite da vam koštice prljaju stol, samo stavite trešnju na vrh boce i koštica će upasti u bocu, ne ostavljajući nered po radnoj površini.

Štapić

Slična stvar je i s drvenim štapićem za jelo. Trešnju rastvorite prstima i koristeći se štapićima, samo iskopajte košticu.

Spajalica

Spajalicu za papir prije upotrebe trebate okrenuti tako da dobijete oblik slova „S“ ili brojke „2“, ovisno o tome kako ju okrenete. Kad to napravite, uzmite trešnju i spajalicom iskopajte košticu van. Ako vam je trešnja tvrda, pokušajte malo vrtjeti spajalicu kako bi se koštica odvojila i izašla.

Vrh za nanošenje glazure

Metalni (ili plastični) vrh kojeg koristite s vrećicom za nanošenje glazure može vam poslužiti i za uklanjanje koštica. Postavite vrh na radnu površinu kako biste izbjegli ozljede i nataknite trešnju na vrh. Kad koštica izviriti vani jednostavno ju rukom izvucite.

U videu pogledajte kako to izgleda i otkrijte još neke načine čišćenja trešanja ili višanja od koštica:

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti