Kozice s medom i đumbirom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:1 mrkva
- 50 g izdanaka bambusa
- 4 mlada luka
- 1 žlica bistrog meda
- 1 žlica kečapa od rajčice
- 1 žličica soja umaka
- đumbirov korijen (2,5 cm svježeg korijena, oguljenoga i sitno naribanog)
- 1 režanj češnjaka, oguljen i smrvljen
- sok od limete ili pola limuna
- 200 g kozica, otopljenih, ako su smrznute
- 2 glavice zelene salate
- 2 žlice svježe nasjeckanog korijandra
- sol i svježe mljeveni crni papar
- kriške limete
- grančica svježeg korijandra
Priprema:
1. Narežite mrkvu na štapiće, grubo nasjeckajte izdanke bambusa a sitno mladi luk.
2. Izmiješajte izdanke bambusa, mladi luk i mrkvu.
3. U woku ili većoj tavi za prženje lagano ugrijte med, kečap, soja umak, đumbir, češnjak i sok od limete sa 3 žlice vode. Zakuhajte.
4. Dodajte mješavinu mrkve, bambusa i mladog luka i pržite miješaj ući 2-3 minute dok se povrće dobro ne ugrije.
5. Dodajte kozice i nastavite pržiti uz miješanje 2-3 minute.
6. Maknite wok ili tavu s vatre i odložite da se ohladi.
7. Podijelite srce salate na listove i dobro ih isperite.
8. Umiješajte nasjeckani korijandar u smjesu kozica i začinite solju i paprom. Žlicom napunite listove salate i odmah poslužite ukrašeno s grančicom svježeg korijandra i kriškama limete.
Vezani recepti
-
-
Niskokalorična jelaSalata s kozicama15 min12345
-
Niskokalorična jelaVarivo od špinata i slanutka3 h12345
-
Niskokalorična jelaLagani ručak od samo tri sastojka!25 min12345
-
Niskokalorična jelaLasagne od tikvica s ricottom1 h12345
-
Niskokalorična jela
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti