Kruh

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 / 4 šalice palente
- 1 1 / 3 šalice kipuće vode
- 1 / 4 šalice melase
- 1 1 / 2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
- 1 1 / 2 šalice brašna za kruh ili višenamjenskog brašna
- 1 kvasac
- 1 1 / 2 žličice soli
- 1 bjelanjak, pomiješan s 2 žličice vode za glazuru
Nutritivne vrijednosti
142 kalorije
1 g masti
0 mg kolesterola
33 g ugljikohidrata
6 g proteina
3 g vlakana
299 mg natrija
192 mg kalija
Priprema
Pomiješajte palentu i kipuću vodu. Dodajte melasu i ostavite da odstoji 5 minuta.
Mikserom izmiješajte cjelovito pšenično brašno, brašno za kruh (ili višenamjensko), kvasac i sol. Postepeno dodajte smjesu s palentom. Dobro izmiješajte (tijesto će biti ljepljivo). Pokrijte s plastičnom folijom i ostavite da odstoji 10 minuta.
Lim za pečenje nauljite i pospite brašnom. Tijesto oblikujte u okrugli kruh. Stavite u lim za pečenje, pokrijte plastičnom folijom i ostavite sa se diže 40 do 45 minuta.
Zagrijte pećnicu na 220°C. Neposredno prije pečenja, u plitku tavu s toplom vodom smjestite na najnižu policu u pećnici.
Kruh namažite smjesom bjelanjka i vode. Koristite oštar nož kako bi urezali dvije kose crte na vrhu kruha.
Pecite kruh oko 10 minuta. Izvadite ga i ponovno namažite smjesom bjelanjka i vode. Smanjite temperaturu pećnice na 200°C i pecite kruh 10 do 15 minuta. Ohladite i poslužite.

Vezani recepti
-
-
Niskokalorična jelaSendvič s lososom15 min12345
-
Niskokalorična jelaPalačinke s brusnicama20 min12345
-
Niskokalorična jelaPahuljice s kikiriki maslacem30 min12345
-
Niskokalorična jelaGriz na mlijeku10 min12345
-
Niskokalorična jelaJuha od poriluka i graška30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345