Tuna s gospinom travom i majčinom dušicom

Tuna s gospinom travom i majčinom dušicom

Tuna s gospinom travom i majčinom dušicom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.08.2019.
  • Broj pregleda: 8.785
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uz malo veći trud možete imati idealan ručak za 4 osobe
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 odreska tune ili sabljarke svaki od 200 g
  • sol, mljeveni crni papar
  • 3 žlice gospine trave
  • 80 ml maslinova ulja
  • sok i naribana korica od 2 limete
  • 1 grančica svježe majčine dušice
  • 4 sušene rajčice
  • kuhana riža
  • zelena salata 

Priprema:

  1. Obrišite ribu vlažnom krpom ili papirnatim ubrusom.
  2. Začinite ribu s obje strane solju i paprom, zatim stavite u plitku zdjelu i odložite.
  3. Izmiješajte gospinu travu, maslinovo ulje, naribanu koricu i sok od limete sa svježim listićima majčine dušice.
  4. Sitno nasjeckajte sušene rajčice i dodajte ih u smjesu.
  5. Smjesu stavite preko ribe i marinirajte u hladnjaku 2 sata, povremeno je okrećući.
  6. Zagrijte tavu ili roštilj. Ocijedite ribu, ostavljajući marinadu. Pecite ribu 3-4 minute sa svake strane da ostane ružičasta boja u sredini. lli pecite još 1-2 minute ako želite da bude bolje pečena.
  7. Stavite ostatak marinade u malu tavu i zakuhajte. Prelijte toplu marinadu preko ribe i poslužite s kuhanom rižom i zelenom salatom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti