Piletina u umaku od naranče i ružmarina
Niskomasna piletina u ukusnom umaku.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 255 kcal / 1.066,92 kJ
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice aceta balsamica
- 150ml soka od naranče
- 150ml pilećeg temeljca
- 2 žličice nasjeckanog ružmarina
- 1 žličica muscovado šećera
Priprema
Piletinu začinite po želji. Zagrijte ulje i ispecite piletinu sa svake strane.
Prelijte 2 žlice octa preko piletine, dodajte sok od naranče i temeljac. Kada prokuha, nastavite kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta dok ne omekša.
Umiješajte šećer, maslac, ružmarin i ostatak octa. Prelijte preko piletine.
Stavite piletinu na tanjur, prelijte umakom i poslužite uz rižu i svježu zelenu salatu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Niskomasna prehranaPalačinke s jabukama20 min12345
-
Niskomasna prehranaŠkampi s graškom i kukuruzom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti