Marinada za piletinu

Želite li da piletina ispadne savršeno sočna i mekana, večer prije ju marinirajte i ostavite u hladnjaku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 60 ml umaka od soje
- 50 ml meda
- 30 ml bijelog octa
- 4 g češnjaka u prahu
- 3 g đumbira, mljevenog
- 180 ml biljnog ulja
- 2 mlada luka, sitno narezana
- 2 g crnog papra, mljevenog
Priprema marinade za piletinu
- U velikoj zdjeli pomiješajte umak od soje, med, bijeli ocat, češnjak u prahu, mljeveni đumbir, biljno ulje, mladi luk i papar.
- Meso stavite u plastičnu zdjelu ili vrećicu sa zatvaračem, ulijte marinadu, poklopite posudu (ili zatvorite vrećicu) i ostavite u hladnjaku preko noći.
Napomena: ako želite paprenu verziju marinade, umiješajte sitno narezane ljute paprike (ne pretjerujte)!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
RoštiljEgzotični ražnjići od šunke i ananasa25 min12345
-
RoštiljGrčki shish kebab45 min12345
-
RoštiljRažnjići od piletine i grožđa50 min12345
-
RoštiljŠareni ljetni ražnjići50 min12345
-
RoštiljPileći ražnjići u umaku od špinata45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345